Banja Luka & Sarajevo & Mostar

(24. 03. 2023)

Banja Luka & Sarajevo & Mostar

(24. 03. 2023)

BANJA LUKA & SARAJEVO & MOSTAR 

 

Ena država, tri mesta in tri različne zgodbe - očarljiva Banja Luka, živahno Sarajevo in pravljični Mostar - tri mesta z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino, številnimi znamenitostmi, ki kar kličejo po ogledu, vrhunsko kulinariko, ki navdušuje še tako velike gurmane, čudovitimi in neopisljivimi naravnimi lepotami ter nočnim življenjem, znanim daleč naokoli... Pred nami je nepozabna spomladanska ekskurzija!

 

1. DAN (Ljubljana - Banja Luka - Sarajevo)

Po odhodu avtobusa iz Ljubljane se bomo mimo Zagreba odpeljali proti Bosni in Hercegovini. Naš prvi postanek bo v Banja Luki. Po prihodu bomo najprej poskusili svetovno znano domačo kavo, nato pa bomo imeli voden ogled, kjer bomo občudovali trdnjavo Kaštel, narodno gledališče, vladno stavbo, Banske dvore ter muzej narodne umetnosti. Po ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za pokušino nacionalnih specialitet, nato pa se bomo odpravili proti Sarajevu, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah. Namestili se bomo v hotelu in se pripravili na pestro nočno življenje, ki ga ponuja središče Sarajeva.

2. DAN (Sarajevo)

Po zajtrku se bomo z lokalnim vodnikom podali na ogled mesta. Ogledali si bomo Gazi Huser-begovo džamijo iz 16. stoletja, Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, značilne muslimanske Svrzinske hiše in Principljev most, ki danes nosi staro latinsko ime - Ćuprija. Popoldne se bomo odpravili na staro Baščaršijo, ki je s svojimi trgovinami, obrtniškimi trgovinami, bari in čevabdžinicami, ki ustvarjajo domače vzdušje, srce in duša mesta. Popoldne bo namenjeno prostemu času za samostojno raziskovanje mesta. Po dnevu, preživetem v glavnem mestu Bosne in Hercegovine, je pred nami še en žurerski večer.

3. DAN (Sarajevo - Mostar - Ljubljana)

Po zajtrku se bomo odpravili proti Mostarju, ki velja za biser Hercegovine. Spoznali boste mesto ob reki Neretvi s tipično sredozemsko klimo, ki je obkroženo s čudovitimi gorami. Med vojno je bilo mesto močno poškodovano, zdaj pa temeljito prenovljeno in počasi, a vztrajno, oživlja. Obiskali bomo najpomembnejši spomenik Mostarja, ki je danes pod UNESCO zaščito - rekonstruiran most čez reko Neretvo, ki stoji na mestu (v zadnji vojni) porušenega starega kamnitega mostu, zgrajenega leta 1566 izpod rok Mimarja Hajrudina. Po končanem ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za kosilo ter možnost, da si privoščimo še zadnjo porcijo čevapčičev pred odhodom proti Sloveniji. V Ljubljano se bomo vrnili v poznih večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE?

 

V ceno je všteto:
- avtobusni prevoz Ljubljana - Banja Luka - Sarajevo - Mostar - Ljubljana,
- 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3***,
- lokalno vodenje v Banja Luki, Sarajevu in Mostarju,
- turistično vodenje/spremljanje programa,
- zunanje oglede po programu,
- turistično takso.

KAKO USPEŠNO PORAVNATI PLAČILO?

 

Vse informacije o plačilu dobite po prijavi! 

Price: 129

Apply for event