Beneški karneval s ŠOU

(23. 02. 2020)

🎉Verjetno eden izmed najbolj znanih, razvpitih ter svetovno znanih karnevalov na svetu vsako leto preseneti z nepopisno lepimi maskami. Številni umetniki vsako leto privabijo množice radovednih turistov in jim pričarajo duh romantičnih in prelepih starodavnih Benetk, ki še danes burijo domišljijo.

🎆Benetke so že kot samo mesto nekaj posebnega in obiskovalca očarajo s prelepimi mostovi, palačami, cerkvami in muzeji. Markov trg, Doževa palača, Most vzdihljajev so samo nekatere izmed znamenitosti tega čudovitega mesta na vodi. Ko pa se po ulicah sprehaja še nešteto krasnih beneških mask, celotno mesto zaživi v drugem prostoru in času.

🔥Odhod iz Slovenije 23. februarja v jutranjih urah proti naši zahodni sosedi. Na poti bomo izvedeli mnogo zanimivosti o Italiji ter mestu na vodi. Z avtobusom se bomo pripeljali do Punta Sabbioni, kjer sledi vkrcanje na ladjico s katero se bomo zapeljali po beneški laguni do trga Svetega Marka. Ogledali si bomo nekatere kulturno-zgodovinske znamenitosti te nekdaj mogočne kraljice Jadrana: Most vzdihljajev, Doževa palača, trg sv. Marka z istoimensko baziliko, ki združuje elemente različnih umetnostnih stilov, Urni stolp in stavbe prokuratorja. Sprehodili se bomo še do mosta Rialto in znamenite Beneške tržnice, nato pa sledi prosti čas za "druženje" s številnimi maskami, ki se sprehajajo po Beneških ulicah.

🔥Popoldanski čas bomo izkoristili za panoramsko vožnjo z ladjico do otokov Murano in Burano (doplačilo). Prvi je znan po delavnicah stekla – eno bomo seveda tudi obiskali, drugi pa velja za morda najbolj pisan otok v laguni, saj ima vsaka hiša svojo pisano barvo fasade. V poznih popoldanskih urah sledi odhod proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

🎈EKSKLUZIVNA CENA 25€ VKLJUČUJE:
♦️prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, 🚌
♦️vožnja z ladjico Punta Sabbioni–Benetke–Punta Sabbioni, 🚤
♦️zunanji ogledi po programu,
♦️turistično vodenje/spremljanje,
♦️organizacijo izleta in DDV.

Neobvezno doplačilo:
♦️Panoramska vožnja z ladjico do otokov Murano in Burano (10€). ⛵

Prijave na obrazcu:

Več informacij: tilen.vodebzmavc@gmail.com ali na 040600294

Partnerji dogodka:
ŠOU v Ljubljani
Študentski kampus
G3spirits Training Center
Thomas Henry Slovenija
Legionar Gym
4P Fitnes Klub

Price: 25

Apply for event